Winkelwagen

Beoordeeld met een 9.5

altijd gratis verzending – altijd gratis retour – persoonlijk advies

Advies over versterkers & receivers

Om optimaal te kunnen genieten van je favoriete muziek, film of serie heb je een versterker of receiver nodig. Deze vormt namelijk het brein van je audio/video opstelling. Allerlei audiobronnen komen binnen en worden omgezet naar een signaal richting je luidsprekers. Hoe beter je versterker/receiver, hoe beter het signaal richting je luidsprekers. Maar welke versterker of receiver past het beste bij jouw wensen en wat zijn de verschillen? We vertellen er graag alles over!

Wat is een versterker of receiver?

Iedere audio opstelling bestaat uit een aantal componenten, waaronder natuurlijk luidsprekers. Om de luidsprekers aan te sturen heb je een versterker of receiver nodig. DIt apparaat verzamelt audiosignalen van bijvoorbeeld een dvd-speler of tuner, maar ook Bluetooth of streaming diensten. De versterker/receiver optimaliseert en versterkt het signaal vervolgens en maakt dit klaar om richting je luidsprekers gestuurd te worden.

Wat zijn versterkers precies?

Een versterker heeft slechts één doel: audiosignalen versterken op de puurste manier. Vaak kun je het signaal richting de luidsprekers minimaal aanpassen. Zo kun je het signaal in veel gevallen alleen meer bass (lage tonen) en treble (hoge tonen) geven. Daarnaast kan je de balans tussen het rechter en linker kanaal balanceren. Versterkers zijn voornamelijk voorzien van analoge ingangen en slechts enkele digitale ingangen. Op een versterker kun je twee tot vier luidsprekers aansluiten in stereo opstelling.

Wat zijn receivers dan?

Een receiver is een uitgebreide variant van de authentieke versterker. Zo zijn stereo receivers, naast een krachtige versterker, ook voorzien van de nieuwste technologieën. Hiermee kun je eenvoudig gebruik maken van streamingdiensten en draadloze verbindingen als AirPlay en Bluetooth. Ook kun je receivers geavanceerder afstellen naar jouw wensen (afhankelijk van het model). Een andere variant is de zogeheten A/V Receiver (Audio / Video Receiver) kun je naast audiosignalen ook videosignalen laten verwerken. Zo wordt de A/V receiver het brein in iedere opstelling. Receivers zijn leverbaar in verschillende varianten, waaronder stereo receivers en A/V Surround Receivers. Geschikt voor zowel muziek als film en serie.

Hoe maak je de beste keuze voor een versterker of receiver?

De keus voor een versterker of receiver is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Ben je liefhebber van muziek op de meest pure manier? Dan kom je al snel terecht bij een stereo versterker. Wil je van je muziek genieten, maar ook van de nieuwste features als ingebouwde streamingdiensten en bediening via de app? Dan is een stereo receiver de ideale uitkomst. Als je naast muziek ook je favoriete films en series op een compleet nieuwe manier wilt beleven, kom je terecht bij een geavanceerde A/V Surround Receiver.

Ik kies voor authentiek en puur geluid

Wanneer je wilt genieten van je favoriete muziek in de meest pure en originele vorm kom je al snel terecht bij een authentieke stereo versterker. Sluit je CD-speler of platenspeler aan op de versterker en geniet van de pure kwaliteit. Ieder component in een stereo versterker draagt bij aan het audiosignaal. Bepaalde stereo versterker hebben naast de gebruikelijke analoge ingangen ook enkele digitale ingangen.

Ik vind het streamen van muziek via Spotify, Deezer of Tidal belangrijk

Tegenwoordig zijn streamingdiensten bijna niet meer weg te denken. Wie heeft er tegenwoordig geen Spotify, Deezer of Tidal? De muziek luister je natuurlijk graag op een goed audio systeem. Een stereo receiver biedt hier de uitkomst. Zo zijn deze apparaten voorzien van een krachtige versterker én voorzien van de nieuwste technologieën. Geniet van je favoriete muziek in hoge kwaliteit met het gebruiksgemak van vandaag de dag.

Ik wil naast muziek ook films en series optimaal beleven

Ben jij een échte film en serieliefhebber? Bekijk dan snel de A/V Surround Receivers. Deze geavanceerde apparaten zijn voorzien van een krachtige eindversterker én voorzien van de laatste nieuwe technologieën. Naast de ingebouwde streamingdiensten zijn de A/V Receivers voorzien van hoogwaardige componenten om films en series op een compleet nieuwe manier te beleven. Zeker met de nieuwste geluidsformaten als Dolby Atmos en DTS:X beleef je films en series op een compleet nieuwe manier. Ook kun je natuurlijk genieten van je favoriete muziek met een A/V Surround Receiver.

Gratis luisteren

Beluister thuis voor je koopt.

Gratis verzonden

Onze eigen bezorgers of PostNL.

Eerlijk advies

Echt waar.

Beoordeling: 9.5/10