Ik wil luidsprekers om film mee te kijken

Ik wil luidsprekers om film mee te kijken

Als filmliefhebber wil je een film niet zien, maar beleven! Om iedere film optimaal te beleven heb je krachtige luidsprekers nodig. Hoe meer luidsprekers, hoe beter! Maar welke luidsprekers heb je precies nodig en hoeveel heb je er nodig voor de ultieme filmervaring? Bij Premium Audio adviseren we je hier graag in.

Voor het uitzoeken van de juiste luidspreker die aansluit op je wensen is het belangrijk om een aantal punten op een rij te zetten. Bereken bijvoorbeeld het aantal vierkante meters van je ruimte. Voor een kleine ruimte (tot ca. 20 m2) heb je in veel gevallen voldoende aan een boekenplank luidspreker. Wanneer je een grote ruimte hebt van meer dan 45 m2, kan je het beste kiezen voor een vloerstaande luidspreker. Ook kun je in grotere ruimtes meer luidsprekers plaatsen, waar in je kleine ruimtes simpelweg minder voor ruimte hebt.

De juiste opstelling van je eigen thuisbioscoop kan op veel manieren ingedeeld worden. De opstelling wordt weergegeven in twee tot drie cijfers. Het eerste getal staat voor het aantal luidsprekers om de luisterpositie. De basis hiervan is 5, waarvan twee front luidsprekers, een center luidspreker en twee surround luidsprekers. Het tweede getal staat voor het aantal subwoofers. In veel gevallen is er één subwoofer. Zo ontstaat er een 5.1 basisopstelling. Voor kleine ruimtes zorgt een 5.1 opstelling voor een échte filmervaring.

Wanneer je een middelgrote of grote ruimte hebt, kan je de opstelling verbreden naar bijvoorbeeld een 7.1 opstelling. Bij deze opstelling voeg je twee extra surround luidsprekers toe. Ook kun je een tweede subwoofer toevoegen om de gehele ruimte te vullen met diepe zware tonen. In dat geval heb je een 7.2 opstelling.

Gratis bezorgd, met PostNL of door onze eigen chauffeurs Professionele installatieservice Gratis advies op 0180 - 23 40 46

Sinds de komst van de nieuwste geluidsformaten als DTS:X en Dolby Atmos wordt er ook gebruik gemaakt van zogeheten hoogte geluiden. Dit zorgt voor een compleet nieuwe filmervaring. Ook de nieuwste series zijn voorzien van deze nieuwe geluidsformaten. Om het geluid écht van boven te laten komen, heb je hoogte luidsprekers nodig. Hier zijn speciale OnWall luidsprekers voor ontwikkeld. Ook kun je gebruik maken van inbouwluidsprekers voor in het plafond. Uiteraard heb je wel een verlaagd plafond nodig. Je kunt tot wel vier hoogte luidsprekers aansluiten op een A/V Surround Receiver, zodat er een 7.4.2 opstelling ontstaat.

Bekijk dan ook goed de mogelijkheden van jouw ruimte. Hoe groter je ruimte, hoe meer luidspreker je kunt plaatsen. Ook moet er natuurlijk ruimte zijn voor de luidsprekers. Voor kleine ruimtes kun je kiezen voor een boekenplank luidspreker als zowel voor als achter/surroundluidsprekers. Is je ruimte middelgroot tot groot (vanaf circa 20 m2) kun je het beste kiezen voor vloerstaande luidsprekers als front luidsprekers.

Voor het aansturen van de luidsprekers heb je een surround receiver nodig. Bekijk goed de mogelijkheden van jouw surround receiver. Wat is bijvoorbeeld het vermogen en hoeveel luidspreker kan je aansluiten op de receiver? Voor het weergeven van de nieuwste geluidsformaten als DTS:X en Dolby Atmos moet je surround receiver deze decoder wel aan boord hebben.

Vloerstaande luidsprekers

Vloerstaande luidsprekers van Premium Audio zorgen voor hoogwaardig geluid in iedere situatie. Van films tot muziek, iedere luidspreker zorgt voor een unieke beleving. De grote klankkast zorgt voor een warm en vol geluid. Naast de focus op de geluidskwaliteit van de luidsprekers vormt het design een steeds belangrijker aspect. De vloerstaande luidsprekers worden namelijk in het zicht geplaatst waardoor het design een belangrijk aspect is.

Boekenplank luidsprekers

Canton Chrono SL 536.2 Hoogglans Zwart Voorkant

De boekenplankluidsprekers van Premium Audio zijn veelzijdige luidsprekers met compacte afmetingen. Ondanks het relatief compacte formaat zorgen de boekenplank luidsprekers voor een vol en hoogwaardig geluid. De volle klank komt tot stand in de klankkast van de luidspreker. Dankzij het compacte formaat kunnen de boekenplank luidsprekers voor vele toepassingen ingezet worden. Van het beleven van een film of het genieten van hoogwaardig klinkende muziek, de boekenplank luidsprekers kunnen het.

Center Luidsprekers

De centerluidspreker vormt een belangrijke luidspreker in een thuisbioscoop. De luidspreker zorgt namelijk voor een helder dialoog en vormt het middelpunt van de opstelling. Een hoogwaardige center luidspreker van Premium Audio zorgt er dan ook voor dat de film te beleven is zoals deze bedoeld is. De luidspreker wordt in veel gevallen horizontaal geplaatst.

A/V Surround Receivers

De A/V Receiver is het brein van iedere geluidsopstelling. Alle geluidsbronnen komen namelijk binnen bij de receiver en worden daar geoptimaliseerd. Vervolgens wordt het signaal doorgestuurd naar de luidsprekers. Dit resulteert, als het goed is, in een ultieme beleving voor zowel de film, muziek en serieliefhebber! Niet alleen zorgt de A/V receiver voor een hoogwaardig geluid, ook beelden worden door de receiver geoptimaliseerd tot de hoogst mogelijk kwaliteit.

Subwoofers

Canton SUB 1500 R Hoogglans Wit

Een subwoofer is speciaal ontwikkeld om lage tonen te weergeven. Het frequentiebereik van dit type luidspreker is vergelijking met andere luidsprekers het kleinst, namelijk van variërend van circa 20 tot 150 hertz. Het resultaat is echter verbluffend! Een hoogwaardige subwoofer van Premium Audio zorgt namelijk voor een extra aanvulling en zorgt dat lage tonen niet alleen gehoord worden, maar voornamelijk ook gevoeld worden. De meest krachtige subwoofers behalen een frequentiebereik onder de 20 hz. Tonen onder de 20 hz kan het menselijk oor niet meer waarnemen. Deze diepe zware tonen worden dan alleen nog maar gevoeld.

OnWall Luidsprekers

Zoals de naam al aangeeft zijn de OnWall luidsprekers geschikt voor aan de wand. De nieuwste geluidsformaten als Dolby Atmos en DTS:X maken gebruik van een compleet nieuwe dimensie, namelijk hoogte. Zo ervaar je films en series als nooit tevoren. Je plaatst de OnWall luidsprekers eenvoudig boven je luisterpositie voor een unieke ervaring.

Atmos luidsprekers

Canton Vento AR-800 Atmos Hoogglans Zwart zonder Frontcover Zij

De Dolby Atmos luidsprekers van Premium Audio zorgen voor een compleet nieuwe ervaring! De Atmos luidsprekers zorgen extra dimensie, namelijk een hoogte dimensie. Zo komt het geluid niet alleen van alle hoeken, maar ook van boven je. Zo beleef je iedere film en serie als nooit tevoren. Je plaatst deze luidsprekers eenvoudig op je bestaande luidsprekers of je hangt ze boven je luisterpositie.

Vrijblijvend en persoonlijk advies

Elke luisteropstelling is anders, net als jouw luisterwens. We geven je graag vrijblijvend en persoonlijk advies om je zo goed mogelijk te helpen.

> Stuur een mail naar hallo@premiumaudio.nl
> Bel +31 (0)180 23 40 46