Ik wil luidsprekers om film mee te kijken

Advies luidsprekers film kijken

kevin75x75

Geschreven door Kevin
eigenaar Premium Audio

Als filmliefhebber wil je een film niet zien, maar beleven! Om iedere film optimaal te beleven heb je krachtige luidsprekers nodig. Hoe meer luidsprekers, hoe beter! Maar welke luidsprekers heb je precies nodig en hoeveel heb je er nodig voor de ultieme filmervaring? Bij Premium Audio adviseren we je hier graag in.

Voor het uitzoeken van de juiste luidspreker die aansluit op je wensen is het belangrijk om een aantal punten op een rij te zetten. Bereken bijvoorbeeld het aantal vierkante meters van je ruimte. Voor een kleine ruimte (tot ca. 20 m2) heb je in veel gevallen voldoende aan een boekenplank luidspreker. Wanneer je een grote ruimte hebt van meer dan 45 m2, kan je het beste kiezen voor een subwoofers. In veel gevallen is er één subwoofer. Zo ontstaat er een 5.1 basisopstelling. Voor kleine ruimtes zorgt een 5.1 opstelling voor een échte filmervaring.

Wanneer je een middelgrote of grote ruimte hebt, kan je de opstelling verbreden naar bijvoorbeeld een 7.1 opstelling. Bij deze opstelling voeg je twee extra surround luidsprekers toe. Ook kun je een tweede subwoofer toevoegen om de gehele ruimte te vullen met diepe zware tonen. In dat geval heb je een 7.2 opstelling.

Atmos: geluid uit de hoogte

Sinds de komst van de nieuwste geluidsformaten als DTS:X en Dolby Atmos wordt er ook gebruik gemaakt van zogeheten hoogte geluiden. Dit zorgt voor een compleet nieuwe filmervaring. Ook de nieuwste series zijn voorzien van deze nieuwe geluidsformaten. Om het geluid écht van boven te laten komen, heb je hoogte luidsprekers nodig. Hier zijn speciale OnWall luidsprekers voor ontwikkeld. Ook kun je gebruik maken van inbouwluidsprekers voor in het plafond. Uiteraard heb je wel een verlaagd plafond nodig. Je kunt tot wel vier hoogte luidsprekers aansluiten op een A/V Surround Receiver, zodat er een 7.4.2 opstelling ontstaat.

Bekijk dan ook goed de mogelijkheden van jouw ruimte. Hoe groter je ruimte, hoe meer luidspreker je kunt plaatsen. Ook moet er natuurlijk ruimte zijn voor de luidsprekers. Voor kleine ruimtes kun je kiezen voor een boekenplank luidspreker als zowel voor als achter/surroundluidsprekers. Is je ruimte middelgroot tot groot (vanaf circa 20 m2) kun je het beste kiezen voor surround receiver nodig. Bekijk goed de mogelijkheden van jouw surround receiver. Wat is bijvoorbeeld het vermogen en hoeveel luidspreker kan je aansluiten op de receiver? Voor het weergeven van de nieuwste geluidsformaten als DTS:X en Dolby Atmos moet je surround receiver deze decoder wel aan boord hebben.

De onderdelen van een thuisbioscoop

Vloerstaande luidsprekers worden namelijk in het zicht geplaatst waardoor het design een belangrijk aspect is.

Boekenplankluidsprekers

De boekenplankluidsprekers van Premium Audio zijn veelzijdige luidsprekers met compacte afmetingen. Ondanks het relatief compacte formaat zorgen de boekenplank luidsprekers voor een vol en hoogwaardig geluid. De volle klank komt tot stand in de klankkast van de luidspreker. Dankzij het compacte formaat kunnen de boekenplank luidsprekers voor vele toepassingen ingezet worden. Van het beleven van een film of het genieten van hoogwaardig klinkende muziek, de boekenplank luidsprekers kunnen het.

Center luidspreker

De centerluidspreker vormt een belangrijke luidspreker in een thuisbioscoop. De luidspreker zorgt namelijk voor een helder dialoog en vormt het middelpunt van de opstelling. Een hoogwaardige center luidspreker van Premium Audio zorgt er dan ook voor dat de film te beleven is zoals deze bedoeld is. De luidspreker wordt in veel gevallen horizontaal geplaatst.

A/V receiver

De A/V Receiver is het brein van iedere geluidsopstelling. Alle geluidsbronnen komen namelijk binnen bij de receiver en worden daar geoptimaliseerd. Vervolgens wordt het signaal doorgestuurd naar de luidsprekers. Dit resulteert, als het goed is, in een ultieme beleving voor zowel de film, muziek en serieliefhebber! Niet alleen zorgt de A/V receiver voor een hoogwaardig geluid, ook beelden worden door de receiver geoptimaliseerd tot de hoogst mogelijk kwaliteit.

Subwoofer

Een subwoofer is speciaal ontwikkeld om lage tonen te weergeven. Het frequentiebereik van dit type luidspreker is vergelijking met andere luidsprekers het kleinst, namelijk van variërend van circa 20 tot 150 hertz. Het resultaat is echter verbluffend! Een hoogwaardige subwoofer van Premium Audio zorgt namelijk voor een extra aanvulling en zorgt dat lage tonen niet alleen gehoord worden, maar voornamelijk ook gevoeld worden. De meest krachtige subwoofers behalen een frequentiebereik onder de 20 hz. Tonen onder de 20 hz kan het menselijk oor niet meer waarnemen. Deze diepe zware tonen worden dan alleen nog maar gevoeld.

On wall luidsprekers

Zoals de naam al aangeeft zijn de OnWall luidsprekers geschikt voor aan de wand. De nieuwste geluidsformaten als Dolby Atmos en DTS:X maken gebruik van een compleet nieuwe dimensie, namelijk hoogte. Zo ervaar je films en series als nooit tevoren. Je plaatst de OnWall luidsprekers eenvoudig boven je luisterpositie voor een unieke ervaring.

Atmos luidspreker

De Dolby Atmos luidsprekers van Premium Audio zorgen voor een compleet nieuwe ervaring! De Atmos luidsprekers zorgen extra dimensie, namelijk een hoogte dimensie. Zo komt het geluid niet alleen van alle hoeken, maar ook van boven je. Zo beleef je iedere film en serie als nooit tevoren. Je plaatst deze luidsprekers eenvoudig op je bestaande luidsprekers of je hangt ze boven je luisterpositie.