Ik wil luidsprekers om goed naar muziek te luisteren

Ik wil luidsprekers om goed naar muziek te luisteren

Wanneer je écht wilt genieten van muziek heb je kwaliteitsluidsprekers nodig. Een luidspreker die geen detail verloren laat gaan. We adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze voor luidsprekers om naar muziek te luisteren, want welke luidspreker past bij jouw wensen?

Voor het uitzoeken van de juiste luidspreker die aansluiten aan je wensen is het belangrijk om een aantal punten op een rij te zetten. Bereken bijvoorbeeld het aantal vierkante meters van je ruimte. Voor een kleine ruimte (tot ca. 20 m2) heb je in veel gevallen voldoende aan een boekenplank luidspreker. Grotere luidsprekers komen hier niet goed tot hun recht. Wanneer je een grote ruimte hebt van meer dan 45 m2, bieden vloerstaande luidsprekers voldoende vermogen om de hele ruimte van geluid te voorzien.

Daarnaast is de stijl van muziek van belang bij het bepalen van de juiste luidspreker. Iedere stijl muziek heeft namelijk unieke eigenschappen. Zo heb je in rockmuziek en R&B veel lage tonen die je niet alleen wilt horen, maar ook wilt voelen! Om het geluid te kunnen voelen, heb je een luidspreker nodig met een grote klankkast en krachtige drivers. Ook kun je het geluid aanvullen met subwoofer, als je geen ruimte hebt voor vloerstaande luidsprekers. Als je meer van klassieke muziek houdt, is een compacte luidspreker wellicht al voldoende.

Bepaal voor jouw muziekstijl welke unieke eigenschappen jouw genre heeft. Daarnaast kan je jezelf de vraag stellen welk type geluid je prettig vindt. Houd je bijvoorbeeld van veel bas of van warme middentonen? Of ga je voor een combinatie van beide? De grote van de klankkast is in dat geval van belang. De klankkast zorgt namelijk voor het produceren van een warme volle klank. Een subwoofer kan hierbij extra aanvulling bieden.

De volgende drie factoren helpen je bij het maken van de juiste keuze voor luidsprekers: de grootte van je ruimte, je muziekstijl en je persoonlijke voorkeur.

De grootte van je ruimte

Voor kleine ruimtes adviseren we de boekenplank luidsprekers gezien deze luidsprekers een ruimte tot 20 m2 eenvoudig voorzien van warm en vol geluid. Voor middelgrote ruimtes tot grote ruimtes adviseren wij vloerstaande luidsprekers. Je kan in iedere situatie overwegen om een subwoofer aan je luidsprekers toe te voegen.

Je muziekstijl

Iedere stijl muziek heeft specifieke kenmerken. Bepaal in je favoriete muziekstijl de specifieke kenmerken. Zijn er veel lage tonen of middentonen? Bekijk dan de boekenplank luidsprekers met een grotere klankkast of eventueel vloerstaande luidsprekers.

Je persoonlijke voorkeur

Het is belangrijk om te weten wat voor jou een mooi geluid betekent. Houd je bijvoorbeeld van een zware lage tonen of juist niet? Wanneer je van extra lage tonen houdt, kun je het beste kijken naar vloerstaande luidsprekers of een krachtige subwoofer.

Boekenplank luidsprekers

Canton Chrono SL 536.2 Hoogglans Zwart Voorkant

Boekenplankluidsprekers zijn veelzijdige luidsprekers met compacte afmetingen. Ondanks het relatief compacte formaat zorgen de boekenplank luidsprekers voor een vol en hoogwaardig geluid. De volle klank komt tot stand in de klankkast van de luidspreker. Dankzij het compacte formaat kunnen de boekenplank luidsprekers voor vele toepassingen ingezet worden. Van het beleven van een film of het genieten van hoogwaardig klinkende muziek, de boekenplank luidsprekers kunnen het.

Vloerstaande luidsprekers

Vloerstaande luidsprekers zorgen voor hoogwaardig geluid in iedere situatie. Van films tot muziek, iedere luidspreker zorgt voor een unieke beleving. De grote klankkast zorgt voor een warm en vol geluid. Naast de focus op de geluidskwaliteit van de luidsprekers vormt het design een steeds belangrijker aspect. De vloerstaande luidsprekers worden namelijk in het zicht geplaatst waardoor het design een belangrijk aspect is.

Vrijblijvend en persoonlijk advies

Elke luisteropstelling is anders, net als jouw luisterwens. We geven je graag vrijblijvend en persoonlijk advies om je zo goed mogelijk te helpen.

> Stuur een mail naar hallo@premiumaudio.nl
> Bel +31 (0)180 23 40 46