Acoustic Energy

Acoustic Energy

Acoustic Energy staat voor Brits warm en vol geluid zonder concessies op details. Het Britse merk is sinds 1987 actief als ontwikkelaar en producent van high-end luidsprekers, waaronder de welbekende AE1. Vandaag de dag heeft Acoustic Energy een reeks luidsprekers met ieder een eigen doel. Zo is er altijd een passende luidspreker die past bij jouw specifieke wens op het gebied van klank, budget en vormgeving!

Over Acoustic Energy

Het Britse audiomerk Acoustic Energy is opgericht in 1987 in London. In eerste instantie is het merk gestart onder de naam Eldonfield Limited, maar is kort daarna veranderd naar de huidige naam Acoustic Energy. Eén van eerste luidsprekers van Acoustic Energy is de AE1. Deze legendarische luidsprekers heeft een nieuwe standaard gecreëerd in wereld van de audio.

Tot op de dag van vandaag vormt de filosofie van de AE1 een basis van iedere luidspreker. Door de jaren heen heeft Acoustic Energy in de jaren ‘80 en ‘90 zich ontwikkeld tot toonaangevende Britse luidsprekerfabrikant. In 1994 is de organisatie overgenomen door een investeringsmaatschappij om de productie van luidsprekers te optimaliseren. Ook hebben er verdere ontwikkelingen plaatsgevonden in de richting van Bluetooth speakers en Wifi internet radio’s. I

n het voorjaar van 2017 is de organisatie terug in Britse handen. De naam is aangepast naar Acoustic Energy Loudspeakers Limited. De nieuwe eigenaren hebben gezamenlijk meer dan 100 jaar kennis en ervaring in de audio industrie. De afgelopen jaren heeft Acoustic Energy een compleet nieuwe lijn luidsprekers in de markt gezet met lovende recensies!

De hoofdlijnen van Acoustic Energy op een rij

Acoustic Energy biedt een breed scala aan luidsprekers. Van high-end vloerstaande luidsprekers tot aan boekenplankluidsprekers voor een relatief lage prijs. Zo is er voor iedere specifieke wens een passende luidspreker leverbaar.

De producten zijn opgedeeld in verschillende series. Het aanbod start met de Acoustic Energy 100 serie. Daarna volgt de 300 serie van het merk. Een slanke compacte luidspreker reeks met fenomenale prestaties. De hoogste lijn uit de Acoustic Energy productlijn is de 500 serie en vormt hiermee het vlaggenschip. 

Acoustic Energy uitproberen?

Vraag nu een gratis luisterafspraak aan en probeer je favoriete producten thuis.
> Meer informatie

Acoustic Energy 100

Deze luidsprekers zijn voorzien van hoogwaardige componenten en zorgen voor écht Brits geluid. De serie bestaat uit twee type vloerstaande luidsprekers, namelijk de AE109 en AE120. Ook heeft de 100 serie een compacte boekenplank luidspreker namelijk de AE100. 

De luidsprekers hebben een 28 mm Soft Dome tweeter die zorgt voor heldere hoge tonen. Dankzij de de Wide Dispersion Technology waveguide gaan de frequenties naadloos over in elkaar.

In de 100 serie worden de middentonen en lage tonen weergeven door een 110 mm driver. De speciaal ontworpen conus zorgt voor een strak en natuurgetrouw geluid. Op dit ieder gewenst volumeniveau kun je genieten deze fantastische luidsprekers. Niet voor niets hebben de AE100 en AE109 een lijst aan awards!

De Acoustic Energy luidsprekers zijn vervaardigd uit 18 mm MDF materiaal. Dit zorgt voor een optimale klantervaring. Zowel bij de vloerstaande luidsprekers als de boekenplankluidsprekers vind je aan de achterzijde het basreflexpoort. Hierdoor worden de warme diepte tonen verspreid door de ruimte. Voor extra demping en stijfheid zijn de vloerstaande luidsprekers voorzien van een interne MDF constructie. 

Acoustic Energy 300

In het middensegment van Acoustic Energy vinden we de 300 serie. De engineers van het merk hebben de luidsprekers uit de 100 serie verder doorontwikkeld tot een échte high-end Britse luidsprekers. De range bestaat uit een vloerstaande luidspreker (AE309) en een boekenplank luidspreker (AE300). Ook een bijpassende centerspeaker en subwoofer behoren tot de 300 serie. 

Speciaal voor de 300 serie heeft Acoustic Energy aluminium tweeter ontwikkeld. Deze 28 mm tweeter zorg voor uiterste zuivere tonen. Dankzij de Wide Dispersion Technology gaan de hoge tonen naadloos over naar de middentonen. Dit zorgt voor een uiterst natuurgetrouw geluid. Ook zorgt deze technologie voor meer spreiding, zodat er een bredere sweet-spot ontstaat. (de plek waar het geluid het beste is)

Voor de middentonen en lage tonen zijn de Acoustic Energy luidsprekers uit de 300 serie voorzien van de laatste nieuwe drivers. Deze drivers zijn vervaardigd uit aluminium conus met sterke magneet. Dit alles zorgt voor krachtig en warm geluid. 

Ook de luidsprekers uit de 300 serie zijn vervaardigd uit 18 mm MDF. Aan de binnenzijde van de luidsprekers vind je een speciaal ontworpen interne constructie. Hierdoor kunnen de lage tonen geleidelijk richting het basreflexpoort. Ook zorgt de constructie voor meer stijfheid en kunnen resonanties voorkomen worden. Het basreflexpoort is speciaal gevormd om lucht resonanties te voorkomen. Deze bevindt zich aan de bovenzijde van de luidspreker voor een nóg betere ervaring in het laag. 

Acoustic Energy 500

Voor de échte audiofiel heeft Acoustic Energy the 500 series ontwikkeld. Het doordachte ontwerp en de meest hoogwaardige componenten zorgen voor waanzinnige prestaties. De lovende recensies liegen er niet om. De 500 serie bestaat uit een vloerstaande luidspreker (AE509) en een compacte boekenplank luidspreker (AE500). 

De speciaal ontwikkelde tweeter met een diameter van 25 mm is vervaardigd uit carbon. Dit lichte materiaal zorgt voor uiterste precisie in de hoge tonen. Ook de middentoner en woofer van de 500 serie is vervaardigd uit carbon. Hiermee worden de warme en diepe weergeven zoals deze horen te klinken. 

De behuizing bestaat uit 3 lagen, namelijk 2 lagen MDF en 1 laag bitumen. De bitumenlaag is geplaatst tussen de 2 lagen MDF en zorgt voor demping. Ook wordt hierdoor resonantie aan de behuizing voorkomen. 

You've just added this product to the cart: