Vier onmisbare tips om je buren te vriend te houden

Vier onmisbare tips om je buren te vriend te houden

yamaha-wxc-50-sfeerfoto

Heb je luidsprekers gekocht? Dan wil je er natuurlijk ook vol van kunnen genieten. Als je niet in een vrijstaande villa woont, dan heb je te maken met je buren. Premium Audio geeft je vier onmisbare tips om je buren te vriend te houden.

Tip 1: Zorg voor een goede akoestiek in je ruimte

Een goede akoestiek zorgt natuurlijk voor het beste geluid. Ieder detail in het geluid is van groot belang om optimaal te kunnen genieten. Bij een mindere goede akoestiek kunnen luidsprekers tonen extra weergeven om het zo goed mogelijk te laten klinken. Het gevolg is dat de luidspreker meer moet presteren om het gewenste resultaat te behalen. Niet alleen worden de luidsprekers dan zwaarder belast dan nodig, ook kan dit zorgen voor extra geluidsoverlast van bijvoorbeeld lage tonen.

Maar hoe zorg je voor een goede akoestiek? Dit is een ingewikkelde klus, maar er zijn genoeg mogelijkheden om de akoestiek te verbeteren. Zachte stoffen dragen bij een goede akoestiek. Vloerbedekking is bij uitstek de beste keuze. Bij een laminaatvloer zorgt een zacht vloerkleed ook voor een betere akoestiek. Tevens kunnen gordijnen en sierkussens eraan bijdragen. Zo creëer je met relatief eenvoudige middelen een betere akoestiek in jouw ruimte.

Voor de echte liefhebber zijn er natuurlijk meer mogelijkheden met bijvoorbeeld schuimrubberen panelen. Ook zijn er speciale decoratieve wand- of plafondpanelen die voorzien kunnen worden van een foto opdruk.

Tip 2: De juiste instellingen van je installatie

Bij een optimale afstelling van jouw installatie klinkt jouw installatie natuurlijk het best. De meeste versterkers en receivers zijn tegenwoordig voorzien van automatische meetsystemen. Zo wordt er het maximale uit jouw installatie gehaald. Na het inmeten kan je natuurlijk altijd nog fine-tunen. De voorgestelde configuratie geeft de beste prestaties volgens jouw versterker/receiver in jouw ruimte.

Het kan voorkomen dat de voorgestelde configuratie extra lage tonen geeft. Deze tonen kunnen erg storend zijn voor de buren en zijn moeilijk te isoleren. Zorg ervoor dat je deze tonen eenvoudig kunt aanpassen, zodat je op bepaalde momenten deze tonen kan minderen en toch maximaal kunt genieten.

Tip 3: Maak goede afspraken met je buren

Ondanks dat je er alles aan hebt gedaan om de geluidsoverlast te verminderen is het voorkomen van geluidsoverlast een ingewikkelde klus. Om toch maximaal te kunnen genieten van je favoriete muziek of film is het verstandig goede afspraken te maken met je buren. Geef aan dat je er alles aan doet om de geluidsoverlast te minimaliseren en natuurlijk een goede relatie met je buren belangrijk vind. De uitspraak “beter een goede buur dan een verre vriend” komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Zo kan je bijvoorbeeld afspreken om op werkdagen na 22:00 het volume naar beneden te stellen, zodat je buren rustig kunnen slapen. Een tweede tip is doorgeven van je telefoonnummer om eventuele geluidsoverlast direct te kunnen doorgeven. Zo voorkom je opgekropte frustraties die hoog op kunnen lopen in dit soort situaties.

Tip 4: Beloon je buren zo af toe met een cadeautje

Je wilt natuurlijk maximaal kunnen genieten van favoriete muziek, films en series. Als je een goede relatie hebt met je buren is dat natuurlijk geen probleem. Misschien vinden ze het juist leuk als je ze eens uitnodigt samen met jou naar muziek te luisteren of een film te bekijken. Je kunt (om het contact goed te houden) je buren ook af en toe een cadeautje geven. Zoals een bosje bloemen op of een taart op hun verjaardag.

Kort samengevat:

Optimaliseren van akoestiek
Perfect afstellen van je installatie
Maak goede afspraken met je buren
Geef je buren af en toe een cadeautje

Share this post